Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газеті у Львові пропонували кілька мільйонів за оди Януковичу?

П'ятниця, 31 серпня 2012, 14:21

Львівській газеті "Експрес" запропонували кілька мільйонів гривень за статті без рекламного маркування про соціальні ініціативи президента.

Про це розповів головний редактор видання Ігор Починок, повідомляють "Вибори та ЗМІ".

Починку зателефонував чоловік, який представився Назаром Мазуром і запропонував публікувати щотижня до 2016 року статті, які б містили винятково позитивну інформацію про соціальні ініціативи Віктора Януковича та не мали маркування "на правах реклами". Платити за джинсу готові були готівкою.

"Ми хочемо, щоб люди дізналися про виплату тисячі Ощадбанком, про доступне житло. Власне такі будуть матеріали — Ощадбанк, пенсія, доступне житло. Партію регіонів жодного разу не згадають. У тексті повинно бути лише слово "президент"… Це — проект під наступні президентські вибори", –  пояснив Мазур.

За його словами, газета отримуватиме вже готові до друку статті.

 

Редактор зробив вигляд, ніби пропозиція його зацікавила, і попросив надіслати тексти для публікації в найближчих випусках "Експресу".

 

Журналісти видання підрахували, що публікація таких статей щотижня до 2016 року обійдеться у 5-7 мільйонів гривень. А з огляду на те, що подібні матеріали вже виходять у рiзних регiонах України, на центральних телеканалах, то для формування позитивного іміджу гаранта люди президента мали б витратити щонайменше 250 мільйонів гривень готівкою. 

Крім того, якщо врахувати, що цю суму треба перевести в готівку, то до неї ще додасться не один мільйон за послуги тим, хто таким займатиметься.

Починок повідомив, що має телефонний запис розмови і готовий надати його правоохоронним органам. Також він зазначив, що опісля виходу статті в "Експресі", в якій йдеться про пропозицію Мазура, жодних дзвінків від останнього не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування