Посол розповів, як Януковича не чекають у Брюсселі

П'ятниця, 31 серпня 2012, 14:31

Президент Віктор Янукович намагався здійснити візит до Брюсселя, проте такі спроби не увінчалися успіхом.

Про це повідомив посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відразу ж після приходу до влади він (Янукович) здійснив кілька візитів, його завжди добре приймали в ЄС. Через деякий час він намагався організувати такі візити, однак лідери ЄС бачать, що до їхньої думки і порад не прислухаються. Тож яка мета такого діалогу, якщо ніхто не бере до уваги поради?", - розповів посол.

Крім того, за його словами, після останнього саміту Україна-ЄС в грудні 2011 року не було візитів представників ЄС або країн ЄС на рівні їхніх лідерів до України.

"Навіть саме проведення саміту в Україні було досить суперечливим, тому що в Європі звучало багато голосів проти цього заходу", - нагадав дипломат.

Однак керівництво ЄС, за словами Тейшейри, прийняло рішення здійснити "цей додатковий жест і скористатися нагодою, щоб в черговий раз передати свої поради і спонукати президента Януковича до того, щоб рухатися в правильному напрямку".

"Тим не менше, це ні до чого не привело, тому не дивно, що сьогодні немає візитів представників ЄС в Україну на політичному рівні. Те ж стосується і візитів Януковича до Брюсселя", - зазначив європейський дипломат.

У свою чергу в представництві ЄС в Києві повідомили, що перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський відвідає Брюссель 24 вересня поточного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування