Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко посилилися болі, бо її третирували зйомкою - Власенко

П'ятниця, 31 серпня 2012, 15:22

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко у п'ятницю відмовилася від лікувальних процедур в результаті погіршення стану здоров'я через відеозйомку її зустрічі з дочкою.

Про це повідомив журналістам у Харкові захисник Тимошенко Сергій Власенко, передають "Українські новини".

За його словами, 30 серпня Євгенія Тимошенко зустрічалася з екс-прем'єром, щоб, зокрема, обговорити на прохання Власенко деякі питання і тези у зв'язку з підготовкою її скарги в Європейський суд з прав людини.

"Протягом 3 годин у приміщення для зустрічей з невідомих для нас причин був присутній представник пенітенціарної служби, який в тому числі здійснював відеозапис зустрічі Тимошенко з Євгенією", - сказав Власенко.

Він назвав це безпрецедентним, підкресливши, що цим були порушені всі базові принципи конфіденційності зустрічей із захисником.

За словами Власенка, пенітенціарна служба також перешкодила продовженню зустрічі Тимошенко із захисником, хоча вона прийняла рішення про це, і така можливість у разі наявності необхідності передбачена письмовими рекомендаціями німецьких лікарів.

"Протягом 3 годин співробітники пенітенціарної служби, по суті, третирували Юлію Володимирівну і Євгенію", - сказав Власенко.

Він зазначив, що після події у Тимошенко посилилися болі в спині.

"Нічого страшного немає, ми не драматизуємо цю ситуацію, я думаю, все повернеться в нормальне русло, і буде відбуватися нормальне лікування", - сказав Власенко.

Він припустив, що процедури оновляться в понеділок.

Власенко зазначив, що про цей інцидент підготовлена ​​і підписана скарга Тимошенко на ім'я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна, начальника Качанівської виправної колонії № 54 Івана Первушкіна, а також буде повідомлений про подію головуючий у справі Тимошенко суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський.

Відповідаючи на запитання журналістів, Власенко зазначив, що представники пенітенціарної служби ніяк не пояснювали свої дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування