Тимошенко, Янукович і брати Клички названі людьми десятиріччя

П'ятниця, 31 серпня 2012, 16:45

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, президент Віктор Янукович і брати-боксери Віталій і Володимир Клички названі людьми десятиріччя за версією журналу "Кореспондент".

"Кореспондент" назвав і нагородив людей, які визначали події в Україні в останні 10 років, 30 серпня, святкуючи своє 10-річчя, повідомляє прес-служба журналу.

Таким чином були відзначені політики, бізнесмени, спортсмени й діячі культури, які, на думку журналу, найбільше вплинули на новітню історію країни.

Так, ключовими особистостями 2002 року стали Яна Клочкова, яка втретє завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу, й Леонід Кучма, який тоді уник імпічменту і став найпотужнішим політиком року.

У 2003 році Іван Малкович, директор видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, у розпал "поттероманії" першим у світі опублікував переклад книги Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і Орден Фенікса". Тодішній голова Адміністрації президента Віктор Медведчук контролював значну частину політичних рішень у країні.

У 2004 році світ почув про "Помаранчеву революцію" в Україні, в якій відзначився Віктор Ющенко. Завдяки співачці Руслані Лижичко Україна виграла "Євробачення".

У 2005 році Юлія Тимошенко стала найбільш енергійним і популярним політиком. А альбом Святослава Вакарчука "Gloria" став платиновим усього за 6 годин продажів.

У 2006 році Віктор Пінчук відкрив PinchukArtCentre. Збірна України з футболу вперше вийшла у чвертьфінал Чемпіонату світу з тренером Олегом Блохіним. Стали популярні політичні ток-шоу, зокрема "Свобода слова" Савіка Шустера.

У 2007 році завдяки зусиллям Григорія Суркіса Україна отримала право проводити "Євро-2012". Тоді ж уперше відбулося IPO української компанії на основному майданчику Лондонської фондової біржі – свої акції там розмістила фінансово-промислова група "Фінанси й кредит" Костянтина Жеваго.

У 2008 році міністр освіти Іван Вакарчук упровадив незалежне тестування при вступі у вузи. Помітно вливав на політичне життя в країні в той період голова Секретаріату президента Віктор Балога.

У 2009 році на чергових виборах президента помітними особами були Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко й Сергій Тігіпко. Тоді ж голова УПЦ КП патріарх Філарет зробив великий внесок у об'єднання українського православ'я. Завдяки Ринату Ахметову відкрився стадіон "Донбас-Арена" у Донецьку.

У 2010 році президентські вибори виграв Віктор Янукович. У Києві Влад Троїцький провів масштабний арт-фестиваль "ГогольFest".

У 2011 році Віталій і Володимир Клички завоювали чемпіонські пояси усіх найпрестижніших боксерських організацій світу. Наталя Заболотна оголосила про підготовку першої української бієнале. Вагомими особистостями стали Олександр Попов як голова Київської міськдержадміністрації та Борис Колесніков, який готував інфраструктуру України до "Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...