Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов вже піариться на російській та кримськотатарській

Четвер, 9 серпня 2012, 18:51

У Автономній Республіці Крим регіональними можуть стати російська та кримськотатарська мови.

Про це заявив глава Кримської республіканської організації Партії регіонів Анатолій Могильов, якого цитує прес-служба Кримської республіканської організації Партії регіонів.

За його словами, у зв'язку з прийняттям закону "Про основи державної мовної політики" вже найближчим часом в Криму будуть визначені точні обсяги і джерела фінансування передбачених документом ініціатив.

"Документ лише підписаний президентом, і остаточні розрахунки ще не зроблені. Безумовно, практична реалізація його норм потребуватиме бюджетних витрат. Зараз ми аналізуємо ці аспекти. Найближчим часом відбудеться позачергова сесія Верховної Ради Криму, на якій ми розглянемо питання фінансування", - поінформував Могильов.

Він зазначив, що, згідно з даними соціологів, переважна більшість кримчан підтримує підвищення статусу російської мови на території півострова.

"Ми обов'язково знайдемо необхідні кошти і будемо впроваджувати передбачені в законі механізми щодо функціонування регіональних мов. Ми усвідомлюємо, що, виконуючи мовний закон, ми захистимо гуманітарні права переважної більшості кримчан. Для нас фактор суспільного спокою і громадянської консолідації важливіше грошей", - підкреслив Могильов.

У той же час він висловив упевненість, що підвищення статусу російської чи кримськотатарської мови до рівня регіональих жодним чином не буде перешкоджати розвитку на території автономії української чи іншої мови.

"Українська є і буде державною мовою", - підсумував глава КРО Партії регіонів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...