Рада Європи спитає Януковича, куди він подів її гроші

Понеділок, 10 вересня 2012, 10:33

Генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд констатує невідповідності в застосуванні 22 мільйонів євро, виділених Україні на реформу судочинства.

Про це він сказав в інтерв’ю Тиждень.ua.

За його словами, кошти були виділені в рамках плану дій Ради Європи щодо України, прийнятого в 2011 році, а зараз настав час подивитися, як реалізуються ці проекти в Україні.

"Йдеться про вельми масштабний комплекс реформ у судочинстві вартістю в 22 мільйони євро. Сума потребувала справжніх зусиль як з боку організації, так і від декількох країн-членів. За попередньою інформацію, певного прогресу досягнуто, але існують кілька невідповідностей. Я говоритиму про це з Президентом Януковичем та міністром Грищенком", - заявив Ягланд.

Зокрема, він відзначив, що в новому Кримінально-процесуальному кодексі майже всі рекомендації Ради Європи враховані, але цей процес потребує розвитку.

"Після ухвалення нового кодексу треба змінювати закон Про прокуратуру. Тут нема прогресу. Коли ж ідеться про дуже важливі речі: про повноваження Генпрокуратури, які будь-якою ціною треба обмежувати. Реформа прокуратури — необхідна справа, про яку ми будемо говорити в Києві", - сказав генсек.

За його словами, реформування необхідне, щоб забезпечити українським громадянам право на справедливе судове розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування