Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК кажуть, що не хімічили з формуванням окружкомів

Понеділок, 10 вересня 2012, 14:44

Центральна виборча комісія вважає безпідставними звинувачення в непрозорості формування окружних виборчих комісій на виборах до Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

"Центральна виборча комісія сформувала окружні виборчі комісії відповідно до букви і духу закону", йдеться в повідомленні.

У ЦВК наголосили, що згідно з законом, право подавати кандидатури до складу всіх 225 комісій мають партії, які висунули кандидатів.

"У свій час Комісія в своїх пропозиціях подавала норму, яка передбачала, що політична партія подає кандидатури лише до ОВК одномандатного виборчого округу, де зареєстрована її кандидат. Але цю пропозицію було проігноровано", йдеться в повідомленні.

У ЦВК нагадали, що свої кандидатури до ОВК подала 81 політична партія, після чого у відведені законом терміни було проведено перевірку документів та жеребкування, щоб встановити черговість включення кандидатур до складу всіх 225 комісій.

У комісії наголосили, що якби на вимогу окремих політсил проводили жеребкування із включення кандидатів до комісій за кожним із 225 округів, то на це довелося б витратити більше 6 діб.

"Діяти за такою схемою Комісія просто не мала права, інакше було б порушено закон і елементарно зірвано виборчий процес. Наслідок: як мінімум – чергові нарікання, як максимум – суди і звинувачення в бездіяльності", йдеться в повідомленні.

Наступним відповідальним кроком, як відзначили в ЦВК, було визначення складу ОВК як такого і її керівного складу, що також потребувало певного часу.

"Усе це необхідно було зробити не пізніше 26 серпня, як визначає закон. Як бачите, нічого особистого, а лише чиста арифметика, побудована на виписаних у законі термінах, про яку чомусь забули. В чому ж порушення? Мабуть, у тому, що дуже комусь хочеться, щоб воно було", йдеться в повідомленні. 

Як відомо, за результатами жеребкування для визначення складу окружкомів для непарламентських партій, представники "Удару" Віталія Кличка та ВО "Свобода" не отримали місць в окружкомах. Ці партії подали в суд на ЦВК, однак суд відмовив у задоволенні позова

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...