Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лаврі кажуть, що грандіозне будівництво – це реконструкція овочесховища

Понеділок, 10 вересня 2012, 17:01

На території Києво-Печерської Лаври ведеться реконструкція монастирського льоху і овочесховища.

Про це на прес-конференції у понеділок заявив головний архітектор Києво-Печерського заповідника Олександр Романенко, відповідаючи на питання стосовно таємничого будівництва 4-поверхової будівлі.

"Йдеться про реконструкцію монастирського льоху, який існував на території нижньої Лаври ще у 80-х роках. На цій території проживає братія монастиря, також є келії, і на цій території також у 80-ті роки було створено монастирське овочесховище", - сказав він.

"Зараз йдеться про те, що це сховище вимагає реконструкції. Воно знаходиться у зсувонебезпечній зоні. За бюджетною програмою Мінрегіонбуду було проведено протизсувні заходи, і під час них здійснюється реконструкція монастирського овочесховища", - додав Романенко.

Таємниче "овочесховище"? Фото Українського тижня 

За його словами, на ці дії було видано науково-проектну документацію, зокрема історико-містобудівне обґрунтування, погоджене з Міністерством культури.

"Це будівництво спрямоване на те, щоб мінімізувати, або й зовсім унеможливити негативний вплив природних явищ на Лавру", - сказав Романенко.

На питання, чи реконструкція була погоджена саме на 4 поверхи, Романенко відповів: "Так, вона погоджена на той обсяг, який ви бачите".

Як відомо, ЗМІ писали про те, що між 53 корпусом, що зветься Архієрейський Готель і галереєю від Ближніх до Дальніх печер, споруджується невідомий об’єкт з бетону.

Крім того, як виявилося, на території Лаври вже функціонує кафе "Трапезна", будівництво якого минулого року заперечував настоятель Лаври Павло.

До того ж нещодавно бізнесмен, екс-директор Мистецького арсеналу Ігор Дідковський подарував своїй дочці власний ресторан на території Києво-Печерської лаври.

Українська правда. Життя

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...