Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко відмовився від побачень із захисниками через скло

Понеділок, 10 вересня 2012, 17:23

Захисники Юрія Луценка вчергове не змогли поспілкуватися із своїм підзахисним конфіденційно – і екс-голова МВС відмовився від побачень через скло.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ми знову побачили Луценка за склом, почувши голос лише у телефонну слухавку", - сказала Ірина Луценко після того, які співробітники Менської колонії відмовили у конфіденційній зустрічі з її чоловіком.

Вона наголосила, що це порушує як права захисників, так і права засудженого.

Адвокат Ігор Фомін, у свою чергу, наголосив, що попередньо він направив на ім’я керівника Менської виправної колонії №91 заяву про порушення прав його підзахисного Юрія Луценка.

"Це недодержання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок", - заявив адвокат екс-міністра.

Однак, не дивлячись на таку заяву, керівництво Менської колонії діяло у порушення норм закону, стверджує Фомін.

"Порушуються норми Кримінально-процесуального та кримінально-виконавчого кодексів на право адвокатської таємниці", - пояснив адвокат.

Він наголосив, що вони разом із Іриною Луценко змушені були припинити спілкування із підзахисним у загальній кімнаті для побачень.

"Нам відмовлено у зустрічі із Луценком у форматі прямого спілкування, вчергове запропоновано спілкуватися із ним через броньоване скло та телефон, який прослуховується. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо наша розмова прослуховуються, записується та, напевно, транслюється за вимогою", - зазначив Фомін.

Сам Юрій Луценко заявив, що у такому разі він відмовляється від побачень із захисниками у такому форматі для отримання правової допомоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування