Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники запевняють, що Луценка не слухають

Понеділок, 10 вересня 2012, 19:39

Конфіденційність побачень засудженого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з адвокатами та захисниками не порушена.

Про це у понеділок заявили в прес-службі Державної пенітенціарної служби, коментуючи заяви представників захисту Луценка про неналежність організації побачень з їхнім підзахисним.

Служба інформує, що "порядок надання побачень засудженому з адвокатами та захисниками затверджено Кримінально-виконавчим кодексом та Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань".

"Згідно з вимогами зазначених нормативних актів побачення засудженого Луценка з адвокатами та захисниками проводяться у кімнаті короткострокових побачень Менської виправної колонії (№91)", - уточнили в ДПСУ.

"Порядок обладнання таких кімнат також обумовлено вимогами нормативних документів. Зокрема, такі кімнати обладнані кабінами, розділеними між собою скляними перегородками. У кабінах встановлені полички з вмонтованими переговорними пристроями (телефонними трубками). Конфіденційність побачень, що проходять у таких кімнатах, не порушена", - запевнили тюремники.

В службі нагадали, що порядок направлення звернень або отримання засудженими кореспонденції також регламентується Кримінально-виконавчим кодексом та Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

"Так, усі звернення (які направляються засудженими, або надходять на адресу засуджених) реєструються в канцелярії установи, після чого направляються (передаються) адресатам. Відповідно, заяви щодо неможливості передачі кореспонденції засудженому Луценко, не відповідають дійсності", - заявили в ДПСУ.

Як відомо, захисники Луценка вчергове не змогли поспілкуватися із своїм підзахисним конфіденційно – і екс-глава МВС відмовився від побачень через скло.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування