ЄС висунув Україні три умови для проведення саміту

Середа, 12 вересня 2012, 09:46

Офіційний Брюссель очікує від України виконання певних умов, за яких проведення цьогорічного саміту Україна-ЄС буде можливим.

Про це йдеться у письмовій відповіді речника Високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Майї Косьянчич, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Готуючись до щорічного саміту, Європейський Союз очікує від України реальних дій, особливо у таких трьох сферах", - зазначила вона.

"Вибори, а саме - зобов’язання України щодо підготовки та проведення парламентських виборів у жовтні", - назвала вона першу сферу.

"Стосовно вибіркового правосуддя, де таким доказом можуть бути кроки з виправлення наслідків застосування вибіркового правосуддя у справах Тимошенко, Луценка та інших, що також потребує подальших кроків у проведенні судової реформи", - назвала речник другу умову.

Третьою умовою вона назвала реформи, "де доказом має стати прискорення у процесі виконання Порядку денного Асоціації".

Як наголосила Косьянчич, "Євросоюз підтверджує відданість розвитку відносин з Україною, досягненню цілей політичної асоціації та економічної інтеграції".

"Ми сподіваємося, що прогрес у цих трьох питаннях може бути досягнутий з метою створення умов, які будуть більш сприятливими для результатів двосторонніх відносин. Такий розвиток визначить наші цілі та заходи з підготовки до зустрічі в ході цього саміту", - зауважила європейський речник.

Вона нагадала, що саміти Україна-ЄС зазвичай відбуваються щороку відповідно до Угоди про партнерство та співробітництво.

Попередня подібна зустріч високого рівня була проведена у Києві 19 грудня 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування