Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін заявив у суді, що нічого не винен Росії через борги ЄЕСУ

Середа, 12 вересня 2012, 12:09

Листи за підписом Павла Лазаренка не є підставою для сплати будь-якого боргу державою Україна.

Про це заявив представник Кабінету міністрів України Андрій Богдан на засіданні Господарського суду Києва щодо справи за позовом Міноборони РФ про виплату більш ніж 3 млрд гривень у справі корпорації ЄЕСУ, повідомляє Gazeta.ua.

"Кабінет міністрів України спростовує існування державних гарантій щодо можливості стягнення державного бюджету України у справі ЄЕСУ. Ми вважаємо, що такі гарантії не надавалися: підписаний лист виражав особисту думку певних державних чиновників. Державних же гарантій як таких не існувало", - сказав він.

Богдан також зауважив, що представники Міноборони Російської Федерації не надали жодних первинних доказів щодо існування боргу.

"Докази, які б свідчили про борг України перед будь-ким в матеріалах справи відсутні. Такі листи не можуть бути гарантією. Щодо цього законом передбачена певна процедура. Згідно законодавства України існує тільки дві форми вираження волі Кабміну – постанова та розпорядження. Оскільки такої волі не виражалося, ми вважаємо, що таких зобов’язань не існує", - додав Богдан.

"Міноборони РФ не дало жодної платіжки, що підтверджує, що сума була оплачена, немає первинних доказів в матеріалах справи. Тільки посилання на згадки в інших документах", - сказав він.

"Лист прем'єр-міністра Павла Лазаренка не є дорученням уряду. А є лише вираженням думки окремої фізичної особи", - наголосив Богдан.

За його словами, борг у 3 мільярди гривень перед Міністерством оборони РФ має сплатити корпорація ЄЕСУ.

"У даному випадку також пропущені будь-які строки позивної давності щодо стягнення таких коштів. Ми юристи і не знаємо, чому вони звернулися до суду саме зараз", - додав Богдан.

А представник Міноборони РФ Ігор Полевич заявив, що суму підтвердив Апеляційний суд Дніпропетровська, а також вона була підтверджена рішенням 10 змішаної українсько-російської комісії. І це рішення зі сторони РФ підписав прем'єр Михайло Фратков, та тодішній прем'єр України Віктор Янукович.

"Кабмін підтвердив суму боргу", - заявив представник Міноборони Росії.

У свою чергу, представник ЄЕСУ Олександр Ковальчук попросив "час для ознайомлення зі справою, бо про неї дізнався тільки вчора".

Після перерви суддя Анатолій Івченко оголосив про перенесення засідання суду на 19 вересня, 9 ранку.

Суд відмовив у задоволенні клопотання Кабміну України у витребуванні доказів у позивача, але задовольнив клопотання представника корпорації ЄЕСУ про відкладення суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування