ОБСЄ оцінить вибори з урахуванням позиції Європи по Тимошенко і Луценку

Середа, 12 вересня 2012, 13:02

Місія спостерігаців ОБСЄ має намір при оцінці виборів Ради врахувати позицію ПАРЄ та Європарламенту по Юлії Тимошенко і Юрію Луценку.

Про це на прес-конференції сказала голова місії Одрі Гловер (Великобританія), повідомляють Українські новини.

"Рівні виборчі права громадян є передумовою демократичних виборів ... Ми ознайомилися з резолюціями Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту, і будемо враховувати ці факти при формуванні наших висновків", - сказала вона, відповідаючи на питання, як місія оцінює відмову ЦВК у реєстрації кандидатами у депутати Тимошенко і Луценко.

Гловер також зазначила, що в місії є спеціальний експерт, який буде займатися інформаційним простором України і роботою засобів масової інформації.

Як відомо, в січні ПАРЄ в резолюції закликала Україну зняти звинувачення у перевищенні влади з колишніх членів уряду і забезпечити їхню участь у виборах Ради, заявивши про можливість застосування санкцій у разі невиконання цих рекомендацій.

У травні Європарламент прийняв резолюцію, в якій, зокрема, відзначив важливість проведення вільних, справедливих і прозорих парламентських виборів в Україні, в тому числі забезпечення права керівництва опозиції взяти в них участь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...