Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Вбивство посла США в Лівії - поганий знак для ув'язнених українців

Середа, 12 вересня 2012, 14:19

Відсутність контролю ситуації в Лівії створює перешкоди для зусиль дипломатів по звільненню ув'язнених там українців.

Так на своєму Twitter міністр закордонних справ Костянтин Грищенко відреагував на вбивство посла США в Лівії під час обстрілу американського диппредставництва.

"Контрольованість ситуації в Лівії під великим питанням. Це ще більше перешкоджає нашим зусиллям, щоб звільнити ув'язнених там українців. Але ми продовжимо працювати по всім каналам, щоб їх звільнити і також гарантувати безпеку українців в Лівії", - заявив міністр.

Грищенко зазначив, що він шокований останніми подіями в Лівії, коли під час обстрілу з гранатометів американського консульства в Бенгазі загинув посол Кріс Стівенс та ще троє громадян США.

"Приголомшений загибеллю посла США у Лівії... Жахлива подія. Споконвіку в усьому світі вбивство посла вважалося одним з найтяжчих злочинів. Щойно подзвонив Послу США в Україні Джону Теффту. Висловив свої щирі співчуття", - написав міністр.

Як відомо, напад в середу скоїли члени угрупування "Ансар аш-Шаріа" після показу в США фільму "Невинність мусульман", знятий американцем єврейського походження Семом Бесілом.

У стрічці іслам називають "раковою пухлиною", в ньому пророк Мухаммед вступає в безладні статеві зв'язки, говорить про вбивства дітей, автор фільму зазначив, що фільм є політичним і не мав на меті образити чиїсь релігійні почуття.

В Лівії ув’язнені 19 українців, яких військовий суд Тріполі засудив до 10 років позбавлення волі через співпрацю з режимом екс-лідера країни Муамара Каддафі.

МЗС заявляв, що має намір оскаржити вирок та зробити все для звільнення українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування