Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція просить заборони голосувати за мажоритарників відкріпними талонами

Середа, 12 вересня 2012, 17:04

В Об’єднаній опозиції вимагають визнати неконституційним право виборців голосувати за кандидатів-мажоритарників в округах, на території яких вони не проживають.

Відповідне подання до Конституційного суду направив керівник Київського штабу опозиції, депутат Юрій Одарченко, повідомляє "Батьківщина"

Свої підписи під конституційним поданням поставили також інші депутати від опозиції.

Депутати вимагають КС визнати неконституційність положень закону про вибори народних депутатів, які надають право виборцям голосувати за кандидатів на виборчому окрузі, до якого не відноситься їхня виборча адреса.

Зокрема, Одарченко порушує питання щодо неконституційності положення частини 2 статті 3, частин 3, 5, 7, 9 статті 85, частин 14, 17 статті 86 Закону "Про вибори народних депутатів України".

Він зазначає, що існуючі положення закону про вибори не забезпечують рівні для всіх громадян засади участі у виборах та не мають юридично рівного впливу цих голосів на результати виборів.

"Так, на даний момент, відповідно до чинного законодавства, громадянин з правом голосу може змінити місце свого голосування. При цьому, отримуючи бюлетень вже з кандидатами того виборчого округу, де проходитиме його фактичне голосування", - зазначається в повідомленні.

"Враховуючи факт проходження виборчої кампанії та вже відомі факти про використання адміністративного тиску у Києві, де колективи комунальних підприємств, райдержадміністрацій та вишів змушують голосувати на виборчих дільницях не за місцем проживання, а за місцем професійної діяльності, використовуючи тимчасову зміну адреси, депутат просить КС розглянути подання невідкладно", - йдеться в заяві партії.

Як відомо, депутат від Партії регіонів в Київській області Петро Мельник тиском змушував студентів вишу, ректором якого він є, брати відкріпні талони та голосувати в його окрузі, незалежно від місця проживання.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який також містить аналогічну ініціативу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...