Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценку у колонії готують попередження. Адвокат каже, що його змусили

Середа, 12 вересня 2012, 17:18

Профілактична комісія Менської колонії розгляне на своєму засіданні поведінку екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявила прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби у Чернігівській області Ксенія Ісаєнко, повідомляє УНІАН.

За її інформацією, комісія розгляне питання про винесення попередження Луценку "за невиконання законних вимог адміністрації колонії".

Ісаєнко заявила, що у вівторок Луценко некоректно повів себе по відношенню до працівників колонії – він відмовився виконувати наказ залишити чергову частину, де розмовляв по телефону.

Луценко почав висловлювати претензії до працівників, що недоговорив по телефону через поганий зв'язок і не все сказав своєму співрозмовнику, відмовився залишити приміщення, сказавши, що може перебувати там скільки завгодно.

"Насправді, це не так, і ув'язнений порушив чинні нормативно-правові документи, якими керуються працівники виправної колонії", - сказала Ісаєнко.

Вона уточнила, що про порушення складено відповідний рапорт, який буде розглядатися на засіданні профілактичної комісії.

"На засіданні буде присутній Луценко і він зможе пояснити свої дії. Це не інцидент, це непорозуміння", - зауважила Ісаєнко.

Вона додала, що засідання комісії відбудеться або у середу, або у четвер.

В свою чергу адвокат Луценка Ігор Фомін заявив, що екс-міністру "перешкоджають у спілкуванні не тільки із адвокатами, захисниками, але й політичними партнерами".

"Не дають жити та працювати, як громадському діючу. Коли він сьогодні намагався розмовляти по телефону, одинадцять разів переривався зв'язок. Оскільки він не може інакше звернути на це увагу, то вчинив дії, які носять протестний характер", - розповів він Gazeta.ua.

"Вони намагаються повторити ситуацію, яка виникла при арешті Юрія Віталійовича, коли він був змушений голодувати. Продовжують ту саму політику - відсторонити Луценка від захисту, від політичного життя. Йому винесли попередження", - зазначив він.

За словами Фоміна, у колонії створюються умови для того, аби Луценко протестував: "Чому він не може нормально спілкуватися із адвокатом? Навіщо було встановлювати в колонії це скло із телефоном саме до його приїзду?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...