Командир "Беркуту" каже, що скандал з хабарами пов'язаний з виборами

Четвер, 13 вересня 2012, 10:30

Командир "Беркуту" в Сумській області Олександр Малоштан пов'язує інформацію про хабарі в підрозділі з майбутніми виборами.

Про це розповів він сам, повідомляє "Сегодня".

"Мій телефон прослуховується. Попереду вибори, тому робіть висновки самі. У цього скандалу є кілька організаторів, і не тільки серед рядових", - сказав він.

Службовці "Беркуту" стверджують, що гроші, які збирали з них кожен місяць, йшли на комп'ютери і ремонт кабінету начальника.

"У червні минулого року нас зібрав наш командир і сказав:" Хлопці, давайте, щоб ми не сварилися і ніхто нікого не звільняв, ви будете мені здавати кожен місяць по 150 грн". Хто обурився - цим говорив зайти в кабінет, він брав їх на переляк ", - розповів нам один з сумських беркутівців.

"Спробував і я пару слів тоді сказати, але зрозумів, що коли відмовлюся - звільнить. Зарплата в мене 4 тисячі гривень. А командир тим часом розширював собі кабінет, купував комп'ютери", - повідомив він.

Особисто керівнику гроші не давали, їх збирав замкомвзводу.

Гроші здавали майже 60 осіб, в місяць загальний платіж був близько 7 тисяч гривень.

Як відомо, 10 вересня прокуратура порушила справу за фактом зловживання владою керівництвом спецпідрозділу міліції "Беркут" в Сумській області.

Командири вимагали щомісяця, після отримання заробітної плати, віддавати їм по 150 гривень з кожного співробітника.

Вони погрожували притягненням до відповідальності всіх, хто буде відмовлятися це робити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування