Власенко: Тимошенко не могла тиснути під 24-годинним відеонаглядом

Четвер, 13 вересня 2012, 11:41

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко, перебуваючи в Качанівській колонії під цілодобовим відеонаглядом, не могла тиснути на співкамерницю Юлію Абаплову.

Про це заявив захисник Тимошенко, бютівець Сергій Власенко, коментуючи заяву Абаплової про те, що вона написала листа до захисника під диктовку екс-прем’єра, передає УНІАН.

"Говорити про те, що Юлія Володимирівна могла змушувати когось щось робити, знаходячись під 24-годинним відеонаглядом, – це просто абсурд", - обурився він.

"У той же час я можу з упевненістю сказати, що обидві ці людини (Абаплова та сусідка Тимошенко по палаті в ЦКЛ "Укрзалізниці" Оксана Мельник) знаходяться під тотальним контролем пенітенціарної системи і очевидно вони від неї повністю та тотально залежні", - сказав Власенко.

Захисник висловив здивування з приводу того, що Абаплова заявила про тиск з боку Тимошенко тільки через 5 місяців, а не одразу.

Власенко також зазначив, що якби Тимошенко чинила тиск на співкамерницю, то Абапловій, щоб перевестися в інше приміщення, достатньо було б поскаржитися адміністрації колонії.

"24 години на добу здійснюється відеонагляд за Юлією Володимирівною. Абаплова бачила Юлію Володимирівну востаннє більше 5 місяців тому і тільки сьогодні вона вийшла з цими заявами", - сказав він.

"Якщо вона ці листи писала під якусь диктовку, чому вона не сказала одразу, тобто це все абсурд на абсурді і абсурдом підганяє. Юля Володимирівна знаходиться під 24-годинним відеонаглядом. Якби, не бай Бог, щось було не так, вони б уже це відео вісім разів вивісили, тільки відео не п’ятимісячної давності, яке вони десь зараз можуть монтувати тихенько, а робили б це в режимі он-лайн", - переконаний Власенко.

Водночас захисник висловив задоволення тим, що Абаплова сама підтвердила автентичність листа до нього.

На думку Власенка, це підтверджує правдивість викладеної в листі інформації.

Власенко також висловив переконання, що прес-конференцію Абаплової та Мельник ініціювала пенітенціарна служба, а не самі ув’язнені.

"Я провів прес-конференцію, закінчилася вона близько 14.00, перша інформація розійшлася з прес-конференції після 15.00. Мені вкрай цікаво, як про це дізналася проста ув’язнена Абаплова, проста ув’язнена Мельник, як вони встигли так швидко написати заяву, як вони встигли так швидко організувати пресу, якщо це все робилося на їхнє прохання", - спитав він.

"О 14.00 я закінчив свою прес-конференцію, а вони вже о 18.30 виправдовувалися – ну звичайно, це спеціально організовано", - сказав захисник. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...