Дружина Луценка вважає, що влада планує відкупитися від її чоловіка

Четвер, 13 вересня 2012, 15:26

Дружина та захисник екс-міністра внутрішніх справ Ірина Луценко вважає, що президент Віктор Янукович підмінює поняття.

Так вона прокоментувала Gazeta.ua обіцянку глави держави виконати рішення Євросуду у справі колишнього урядовця.

"Ми у своїй першій заяві оскаржували незаконність арешту мого чоловіка. Україна заявила, що подаватимуть апеляцію. Велика палата Євросуду має ухвалити рішення. Ми прогнозуємо, що воно також буде на нашу користь. Тоді Україна виконає всі вимоги", - заявила Ірина Луценко.

"Але ж вона може лише виплатити компенсацію у вигляді 15 тисяч євро. Вони ж не можуть повернути ситуацію у першочерговий стан, тому що Луценко вже засуджений", - зазначила вона.

"Тому Янукович, звичайно, пообіцяв виконати рішення Європейського суду, розуміючи, що це буде лише компенсація", - вважає дружина екс-голови МВС.

"Ні про які звільнення та визнання, що були політичні переслідування, не йдеться. Бо ми ще не пройшли стадію касації і не могли подати скаргу щодо несправедливого суду", - зазначила вона.

Ірина Луценко вважає, що Янукович дає подібні обіцянки через формальності.

"Фактично він неправду не сказав. Тому його в цьому не можна звинуватити. Справді, якщо Велика палата визнає, що Луценка заарештували незаконно, і треба повернути кошти, вони це зроблять", - зазначила вона.

"Інше питання, що не збирається виконувати обіцянки, які декларувалися раніше – про те, що ми йдемо до Європи і будемо сповідувати європейські цінності, а президент забезпечуватиме права і свободу громадян", - додала Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування