Тюремники кажуть, що у тюрмі Луценка просто зламався телефон

Четвер, 13 вересня 2012, 15:58

Адміністрація Менської колонії не порушує права засудженого екс-прем'єра Юрія Луценка на спілкування з адвокатами та здійснення телефонних розмов.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби.

Останнім часом поширюються коментарі щодо перешкоджання з боку адміністрації Менської виправної колонії (№91) спілкуванню ув’язненого Луценка з адвокатами, через наявність спеціальному встановленні скла в переговорній кабінці кімнат короткострокових побачень установи.

З метою об’єктивного інформування суспільства по суті цього питання служба повідомляє, що така інформація не відповідає дійсності.

Тюремники роз’яснили, що відповідно до додатку 7 "Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань" у кімнаті для проведення короткострокових побачень "передбачається встановлення кабін, які розділені між собою від підлоги та стелі скляними перегородками".

"У кабінах має бути умонтовано переговорний пристрій (динамік або переговорна трубка)", - зазначається в повідомленні.

"Дані правила обладнання кімнат короткострокових побачень є єдиними для всіх виправних колоній, а правила проведення побачень розповсюджуються на всіх без винятку засуджених", - заявили тюремники.

Крім цього ДПтС України наголошує, що згідно з вимогами Кримінально-виконавчого кодексу та Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань засуджених у виправних колоніях не обмежується кількість телефонних розмов. З цією метою в черговій частині установи встановлено 3 таксофони.

"Однак, враховуючи постійні побажання самих засуджених на здійснення телефонних дзвінків, адміністрацією установи затверджується графік проведення таких розмов, який має відповідати розпорядку дня установи та забезпечити право на здійснення телефонних дзвінків максимальній кількості бажаючих", - заявили в прес-службі.

Окремо ДПтС інформує, що останнім часом адміністрацією Менської виправної колонії "все частіше фіксувались випадки збоїв у роботі встановлених в установі таксофонів".

"Ці збої були не з вини адміністрації колонії. У зв’язку з цим, для забезпечення сталої роботи таксофонів керівництво виправного закладу звернулось до регіонального органу "Укртелекому" для проведення відповідних ремонтно-профілактичних заходів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з відповіддю фахівців "Укртелекому" заплановані роботи мають бути завершені протягом вересня 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування