Тігіпко просить не сподіватися, що криза Україну обійде

П'ятниця, 14 вересня 2012, 11:16

Віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що робити дуже оптимістичні заяви, що світова криза обійде Україну неможна.

Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку, передає УНІАН.

"Дефіцит бюджету на 2013 рік затверджено 1,65%. Тобто, ми вже 4-й рік поступово скорочуємо дефіцит бюджету. Це дуже правильно. У світовій економіці важкі часи і робити дуже оптимістичні заяви, що ця криза обійде Україну, нам не можна", - сказав віце-прем'єр.

"Але, у жодному разі не можна скорочувати соціальні стандарти. З однієї простої причині - треба просто подивитися навколо - до чого це призводить. Тому і заробітні плати, і пенсії потрібно підвищувати розумно", - додав він.

При цьому Тігіпко зазначив, що підвищувати ці виплати "можна лише за рахунок економічного зростання" в країні, "і ми зараз цілу низку рішень приймаємо, які сприятимуть економічному зростанню".

Зокрема, він повідомив, що зараз вже ухвалено ряд законів, які підвищують привабливість України для інвесторів, і ті, хто вкладає гроші в Україну і створює нові робочі місця, одержують пільги.

Віце-прем'єр також запевнив: "Приходити до затягування поясів, особливо у соціальних речах, ми не будемо. Жодні соціальні стандарти знижувати ми не будемо".

Як відомо, за інформацією прем'єра Миколи Азарова, в державному бюджеті України 2013 рік буде передбачено 23 мільярди гривень на перерахунок пенсій громадянам, які вийшли на пенсію до 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування