У Росії Держдума вигнала депутата. За підтримку протестів?

П'ятниця, 14 вересня 2012, 13:17

Держдума проголосувала за позбавлення депутатських повноважень "есера" Генадія Гудкова, який останнім часом підтримував опозицію.

Про це повідомляє Газета.ру

"Мені соромно за владу, за країну, яка бачить це все. Я не тримаюся за мандат. Я готовий піти, але піти, щоб повернутися і побудувати нову Росію, якою пишатимуться. І це буде, і це буде скоро ... " - завершив Гудков своє останнє слово, в якому попрощався з колегами-однодумцями, заздалегідь передбачаючи результат голосування.

Офіційно Гудкова позбавили депутатських повноважень, оскільки в Слідчому комітеті РФ і Генпрокуратурі стверджують, що той, будучи депутатом Держдуми, брав участь у підприємницькій діяльності, чого не мав права робити.

У зв'язку з цим СК РФ і генпрокурор звернулися в палату з пропозицією розглянути питання про дострокове припинення депутатських повноважень Гудкова.

Коли в Москві почалися протести проти фальсифікації підсумків парламентських виборів, Гудков став одним з небагатьох депутатів Держдуми, які підтримали мітинги і особисто в них брав участь.

Паралельно Гудков продовжує критикувати з трибуни в Держдумі і "Єдину Росію", і керівництво країни.

За результатами відкритого електронного голосування за дострокове позбавлення повноважень Гудкова проголосували 291 депутат, 153 - проти.

Це перший раз в історії. коли Держдума вирішує питання про позбавлення мандата депутата у позасудовому порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування