Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу вказали, що суди Тимошенко і Луценка не відповідали стандартам

П'ятниця, 14 вересня 2012, 14:58

Єврокомісар Штефен Фюле, глава МЗС Швеції Карл Більдт та євродепутат Елмар Брок закликали президента Віктора Януковича припинити вибіркове правосуддя.

Про це йдеться у спільному комюніке європейських представників, яке має "Українська правда".

"Коли ми зустрілися з президентом Віктором Януковичем рік тому, ми фокусувалися на відносинах Україна-ЄС та на перешкодах, які стояли на шляху до того, щоб використовувати весь потенціал наших відносин", - сказано у заяві.

"На зустрічі сьогодні ми підкреслили, що не має бути паузи у відносинах між Україною та ЄС та компромісу у цінностях", - зазначено в документі.

"Питання вибіркового правосуддя має бути врегульоване, щоб перейти на новий рівень відносин по угоді про асоціацію", - додали європейці.

"Ми шкодуємо, що наслідки нинішньої ситуації заважатимуть двом важливим лідерам опозиції взяти участь у виборах через судові процеси, які не відповідали міжнародним стандартам в частині прозорості і незалежності процесу", - наголошується в документі.

"Законність майбутніх парламентських виборів залежатиме від проведення виборів, які мають бути чесними та вільними, у відповідності до міжнародних стандартів. В цьому контексті ми підкреслили важливість свободи преси", - зазначили європейці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування