Янукович зібрався до США

Субота, 15 вересня 2012, 16:37

Президент Віктор Янукович планує відвідати США у двадцятих числах вересня в рамках майбутньої генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на джерела в МЗС України.

Джерела повідомляють також, що з 18 вересня до Вашингтона вилітає українська делегація, завдання якої - обговорити з американською стороною майбутні проекти і існуючі сьогодні проблеми, а також організувати зустрічі на максимально високому офіційному рівні для Януковича.

У складі делегації - глава Нацбанку Сергій Арбузов, міністри фінансів Юрій Колобов, природних ресурсів та екології Едуард Ставицький, аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, голова Державної податкової служби Олександр Клименко та Державної митної служби Ігор Калетник, інші офіційні особи.

У ході візиту плануються зустрічі з високопоставленими представниками Держдепартаменту і Держказначейства США, радником президента США з питань національної безпеки Томасом Донілоном, першим заступником керуючого директора Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном, іншими офіційними особами, а також представниками американського бізнесу та галузевих асоціацій.

Глава НБУ Сергій Арбузов в коментарях для ZN.UA підтвердив цю інформацію. Також він повідомив, що серед цілей візиту - проведення робочих консультацій та розширення співробітництва з американською стороною, а також, використовуючи отриманий останнім часом позитивний досвід співпраці з великим американським бізнесом, обговорення нових можливих спільних проектів.

Крім цього, в рамках запланованих зустрічей з представниками американських підприємницьких та інвестиційно-фінансових кіл передбачається обговорення їх бачення існуючих проблем торговельно-економічних відносин, українського фіскального та регуляторного середовища, захисту прав власності та інвестиційного клімату, а також інформування про цілі та зміст реформ в Україні з метою підвищення привабливості інвестицій в країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування