Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Філарет просив Януковича помилувати Тимошенко і Луценка

Неділя, 16 вересня 2012, 20:23

Патріарх УПЦ КП Філарет від своєї церкви і віруючих просив президента Віктора Януковича про помилування Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Як передає УНІАН, про це Філарет повідомив у неділю на прес-конференції у Чернівцях, відповідаючи на запитання, чи порушував він при зустрічі з президентом питання звільнення від покарання або помилування Тимошенко та Луценка.

"Говорив я з президентом Януковичем і про ув’язнених Тимошенко і Луценка. Ми не втручаємося у судові справи, але просили у президента про їхнє помилування для того, щоб заспокоївся народ і не було розділення нації та внутрішніх потрясінь", - сказав патріарх.

За його словами, він мав можливість "нагадати президентові Януковичу та його оточенню, що вони теж християни, і що їх колись теж чекатиме Суд Божий".

Водночас, Філарет вважає, що Янукович виявився президентом, який "не хоче бути російським губернатором в Україні, а хоче бути українським президентом".

Патріарх Філарет також заявив, що УПЦ КП "буде підтримувати починання Януковича, які будуть спрямовані на розвиток і захист інтересів української держави".

Патріарх повідомив, що останнім часом розмовляв з президентом "на важливі теми захисту суспільної моралі в Україні".

"Наприклад, нас турбує питання абортів. Бо якщо буде скорочуватися наша нація, територію України поступово заселять інші народи, зокрема з мусульманського світу і Китаю. І вони будуть управляти українською територією. Тому треба більше народжувати українців, щоб не було у майбутньому цієї проблеми", - сказав глава УПЦ КП.

Також, за словами Філарета, УПЦ КП зверталася до президента з проханням не дозволяти в Україні одностатеві шлюби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування