Тимошенко подала позов на Кузьміна до лондонського суду

Понеділок, 17 вересня 2012, 14:54

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко подав позов до лондонського суду до першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна з вимогою спростувати інформацію, поширену ним в інтерв'ю ВВС.

Про це розповів захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у понеділок біля ЦКБ № 5, де лікується Тимошенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 "Такий позов був поданий до лондонського суду минулого тижня", - сказав він.

 Власенко зазначив також, що зроблені Кузьміним в Ялті в суботу, свідчать про те, що перший заступник генпрокурора визнав, що Тимошенко "сидить незаконно".

"Ренат Кузьмін - яскравий представник макіївської юридичної школи. Він навіть не розуміє, що він говорить. Він фактично визнав, що Тимошенко сидить незаконно, що не було ніяких доказів її провини. Але чомусь прокуратура не захотіла цього побачити, а погані захисники не підняли докази, які були в матеріалах справи. Це абсурдна логіка ", - сказав Власенко.

Брифінг Власенка проходив під акомпанемент супротивників екс-прем'єра, які скандували: "Власенко - провокатор", "Власенко - брехунець". Кілька разів між ними і прихильниками Тимошенко виникали сутички.

Як відомо, в березні 2012 року Кузьмін дав інтерв'ю британській телекомпанії ВВС, в якому, зокрема, заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування вбивства екс-депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Крім того, Кузьмін заявив, що стосовно Тимошенко було порушено і розслідувалася "близько десятка кримінальних справ". "Всі справи стосовно Тимошенко закінчені", - зазначив Кузьмін.

У той же час, за інформацією Власенка, заступник генпрокурора "перебільшив" кількість справ, порушених стосовно екс-прем'єра. Крім того, за словами Власенка, на момент інтерв'ю досудове слідство за трьома кримінальними справами не було закінчено.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування