Азарова просять зобов’язати кабельників показувати всі новини

Понеділок, 17 вересня 2012, 20:50

Передвиборча делегація National Democratic Institute закликає владу України зобов'язати кабельних операторів не відключати новинні програми до закінчення виборів.

Про це йдеться у звіті Національного Демократичного Інституту, який у понеділок представили на прес-конференції, сказано в прес-релізі.

Члени делегації нагадали, що на початку 2012 року, опитування проведене Міжнародним республіканським інститутом (IRI) показало, що 95% українців отримують інформацію з телебачення.

"Враховуючи цю статистику, делегація відмітила з певним рівнем занепокоєння той факт, що проопозиційний канал TВi втратив майже половину своєї глядацької аудиторії та 2/3 своїх глядачів в Києві з початком виборчої кампанії", - йдеться в звіті.

"Більш ніж 85 провайдерів кабельного телебачення перестали транслювати TВi одночасно, а найбільший український кабельний оператор перемістив, непублічно, TВi з свого базового пакету каналів до найдорожчого", - зазначили експерти.

Делегація National Democratic Institute рекомендує, щоб до парламентських виборів Кабінет Міністрів розглянув можливість імлементації "обов’язкових до виконання" положень, згідно з якими, кабельні оператори будуть зобов’язані включати всі канали, які передають новини та політичні програми, як частину їхніх базових пакетів впродовж політичної кампанії, дня виборів та післявиборчого періоду.

Крім того, інститут підкреслює, що перед виборами "повідомлення про залякування журналістів, так само як і повідомлення про порушення їхніх прав повинні розслідуватись відповідними органами у повному обсязі та, за необхідності, винуватці повинні бути покарані згідно із законом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування