Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко радить готуватися до "будь-якого сценарію"

Вівторок, 18 вересня 2012, 13:10

Україні необхідно вибудувати потужну оборону від кризових явищ у світовій та європейській економіках, щоб вийти з кризи більш конкурентоспроможною і сильною.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко на конференції "Поліпшення умов ведення бізнесу – головний фактор створення конкурентоспроможної економіки" в Києві.

"Ми зобов'язані готувати Україну до будь-якого сценарію, і ми повинні вибудувати потужну лінію оборони, щоб зменшити вплив будь-якої кризи", - цитує його прес-служба.

"Я б ставив питання навіть трохи по-іншому. Ми повинні, на мій погляд, з цієї кризи вийти більш конкурентоспроможними", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що ніхто не знає зараз, як світова та європейська кризи, про які всі говорять, вплинуть на Україну, і на коли припаде пік кризи.

При цьому віце-прем'єр упевнений, що для нашої держави абсолютно можливо вийти з кризи сильнішою.

За його словами, на сьогодні головне – створити хороші умови для інвесторів, як для зовнішніх, так і для внутрішніх, і провести дерегуляцію, яка є однією з основних умов поліпшення ситуації для бізнесу.

Прес-служба позиціонує Тігіпка як заступника голови Партії регіонів, у першу чергу. Він зараз перебуває у виборчій відпустці на посаді віце-прем’єра.

За даними Держстату, промислове виробництво в серпні 2012 року порівняно з серпнем 2011 року скоротилося на 4,7%.

Валовий зовнішній борг України станом на 1 липня цього року виріс на 2,2% до 129 млрд доларів, або 74% від ВВП.

У проекті держбюджету України на 2013 рік поки що передбачено такі основні макроекономічні показники: зростання реального ВВП на 4,5%; номінальний ВВП на кінець 2013 року становитиме 1 трильйон 687,8 млрд грн; індекс споживчих цін становитиме 5,9%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування