РОСІЯ ВИГРАЛА СУД ПО ЄЕСУ. УКРАЇНА ЗАПЛАТИТЬ МАЙЖЕ $400 МІЛЬЙОНІВ

Середа, 19 вересня 2012, 15:24

Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони Росії до Кабміну по боргові корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Відповідне рішення на засіданні 19 вересня оголосив суддя Анатолій Івченко, повідомляє кореспондент "Української правди".

"Стягнути з державного бюджету України шляхом безспірного списання Державною казначейською службою з будь-якого рахунку, виявленого під час виконання рішення суду на користь Міноборони РФ заборгованість у розмірі 3 мільярди 113 мільйонів 53 тисячі 506 гривень 26 копійок (близько 390 мільйонів доларів) та судовий збір у сумі 61 тисяча 862 гривні", - сказав Івченко.

Згідно з рішенням суду, воно набуває чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо така не була подана.  

"У разі подання рішення вступає в силу після розгляду справи Апеляційним господарським судом", - додав суддя.

Він пояснив, що позов задоволений частково, оскільки Міноборони, крім зазначеної суми, претендувало ще й на сплату неустойки в розмірі близько 16 мільйонів доларів.

Як відомо, Міноборони РФ звернулося в Господарський суд Києва з позовом про виплату урядом України більш 3,1 мільярда гривень у справі корпорації ЄЕСУ.

У середині минулого року Міноборони Росії надсилало Кабміну лист з вимогою погасити борг ЄЕСУ в сумі 405,5 мільйонів доларів.

Росіяни стверджують, що ця заборгованість виникла в другій половині 1990-х років, коли очолювана Юлією Тимошенко корпорація не виконала угоду про поставку продуктів виробничо-технічного призначення для потреб російського військового відомства.

Уряд України, який тоді очолював Павло Лазаренко, надав держгарантії російській стороні. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News