Вирок засудженому за вбивство міліціонера не пом’якшили

Середа, 19 вересня 2012, 18:15

Апеляційний суд залишив у силі вирок Віталію Запорожцю, засудженому до позбавлення волі на 13 років за обвинуваченням в убивстві майора міліції Миколи Симоненка.

Таке рішення Апеляційний суд Київської області ухвалив у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сторона захисту повідомила журналістам, що не згодна з таким рішенням і буде оскаржувати його в суді касаційної інстанції.

27 червня цього року в Броварському районному суді Віталія Запорожця засудили (за попередніми даними - на 14 років) за підозрою в убивстві міліціонера Миколи Симоненка у вересні минулого року в селі Семиполки Броварського району Київської області.

Суд над Запорожцем супроводжувався акціями односельчан на його підтримку, у вересні акції продовжилися – і шестеро з активістів були затримані.

37-річний майор міліції, начальник Калитнянського селищного відділку внутрішніх справ Симоненко був убитий пострілом із мисливської рушниці біля кафе в селі Семиполки місцевим мешканцем, якому міліціонер нібито зробив зауваження щодо його поведінки.

Водночас, низка ЗМІ повідомляли, що, за словами місцевих мешканців, Симоненко займався вимаганням і побиттям селян, часто був у нетверезому стані, а скарги, спрямовані на нього, у райвідділі міліції не реєстрували чи не приймали.

В останній день життя Симоненко нібито ініціював бійку, у ході якої зламав Запорожцю руку.

Мешканці Семиполок спрямували в Генпрокуратуру й МВС звернення, в якому говориться, що головною причиною смерті міліціонера вважають корупцію в міліції, свавілля чиновників і те, що багато злочинів у селі залишалися безкарними.

У міліції заявляють, що Симоненко наводив у селі лад, "погане про нього говорить родичі тих бандитів, яких він посадив", а інші нібито були вдячні йому "за порядок".

Для порівняння: у липні суд у Луганській області засудив екс-міліціонера до 1 року й 3 місяців позбавлення волі за вбивство дружини, яка також була співробітником міліції. Пом'якшувальною обставиною стало те, що він був у стан афекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування