Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтер" і "Перший національний" підігрують партії Кличка

Четвер, 20 вересня 2012, 13:40

Декілька українських телеканалів та сайтів поширили сумнівний рейтинг політичних партій, за результатами якого лідирує Партія регіонів та "УДАР Віталія Кличка".

Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна в коментарі Тиждень.ua.

За її словами, на телеканалі "Інтер", "Першому національному" та декількох сайтах були оприлюднені результати опитування Інституту дослідження регіонального розвитку України.

"Цей інститут справді існує. Однак дуже сумнівно, що він проводив якесь опитування, тому що на його сайті про це немає жодної інформації. Остання інформація на цьому сайті датується осінню 2009 року", - зазначила Бекешкіна.

Окрім цього, за її словами, цю інформацію презентував Володимир Земляков, який не представлений як працівник компанії.

"Його представили як керівника соціологічних проектів, яких взагалі не було. Тобто до соціології (він) не має ніякого відношення", - додала соціолог.

Водночас, за її даними, "цей інститут фігурує як місце роботи Івана Надєїна – 65 номер у списку Кличка".

"А Земляков є підлеглим Надєїна в Українській асоціації виробників альтернативного твердого палива", - сказала експерт.

"Цікавий той факт, що результати цього дослідження відрізняються від раніше оприлюднених тим, що на друге місце виходить партія Кличка", - заявила Бекешкіна.

На її думку, таким чином у суспільстві "вбивається думка, що треба голосувати за нові політичні сили".

"Втім, зверніть увагу, що це з’явилося на "Інтері" і на "Першому національному". Канали Пінчука це не показали. Це показали там, де консультує Шувалов (політтехнолог Ігор Шувалов, якого називають автором "темників" на українському телебаченні у 2003-2004 роках)", - сказала Бекешкіна.

"Тобто я навіть не певна, що там Надєїн, цілком можливо, що й не він", - додала вона.

18 вересня Інститут досліджень регіонального розвитку України на прес-конференції презентував результати дослідження, згідно з якими у симпатіях виборців лідирує "Партія регіонів" - за неї готові проголосувати майже 24% (23,8) респондентів, а на другому місці – партія "УДАР", яку можуть підтримати близько 16% (15,7) опитаних.

Далі у рейтингу йдуть "Об'єднана опозиція" Батьківщина ", яка набрала б 15% голосів (14,6). За комуністів готові голосувати 9,5% українців. А за партію" Україна - Вперед "- 6,5.

Усі інші політичні сили не долають 5%-й бар'єр.

Майже 19% респондентів ще не визначилися в своєму виборі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...