Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більдт назвав спілкування з Януковичем "дуже важким"

Четвер, 20 вересня 2012, 14:42

Результати майбутніх парламентських виборів в Україні й майбутнє відносин Києва й Брюсселя стануть предметом обговорення на засіданні Ради ЄС у листопаді.

Про це повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

У ході засідання Комітету Європейського парламенту з питань іноземних справ у четвер у Брюсселі він у черговий раз підкреслив, що заплановані на 28 жовтня чергові парламентські вибори в Україні стануть вирішальними для відносин сторін.

Більдт нагадав, що не дуже давно він сам, а також європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле й глава парламентського комітету з питань іноземних справ Елмар Брок перебували в Україні, де зустрічалися із президентом України Віктором Януковичем.

"Коли ми були в Україні, ми послали дуже чіткий сигнал, що ми очікуємо, що вибори будуть вільними і справедливими", - заявив він.

"Буде питання визначення: чи дійсно вільні, коли один політичний лідер перебуває у в'язниці. Але ми не вдавалися в деталі. Те, як все пройде (вибори), буде мати вирішальну важливість для майбутніх відносин ЄС і України. Це буде на порядку денному засідання Ради ЄС із питань іноземних справ у листопаді", - сказав він.

Більдт також охарактеризував зустріч із главою української держави, як "дуже важку".

"У ході дискусії, що пройшла в рамках засідання комітету Європарламенту, жоден європейський депутат не порушив питання про Україну", - підсумував він.

Інтерфакс

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування