Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Тимошенко може завадити асоціації з ЄС - президент Польщі

Четвер, 20 вересня 2012, 14:42

Судові процеси у відношенні Юлії Тимошенко – внутрішня справа України, але вони можуть стати перешкодою для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський журналістам по закінченню двосторонніх переговорів із президентом України Віктором Януковичем у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Справа Юлії Тимошенко є внутрішньою справою України, але також ця справа є серйозною, знаковою перешкодою на шляху зближення України з країнами Європейського Союзу. Ця справа також може бути перешкодою підписанню Угоди про асоціацію", - сказав Коморовський.

Водночас, президент Польщі "з радістю" підкреслив рішучість України в проведенні реформ, зокрема, у судовій і правовій системах. За його словами, ці реформи проходять відповідно до принципів Венеціанської комісії.

"І це є знаковим", - сказав він.

Коморовський також відзначив, що в Польщі з надією сприйняли інформацію про завершення справи у відношенні колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка.

"Ми очікуємо, що вся політична українська сцена також працюватиме заради того, щоб зняти перешкоди, які заважають підписанню й ратифікації договору про асоціацію, а також зближенню України з Європейським Союзом", - додав він.

У свою чергу, Янукович заявив:

"Україна продовжує шлях до європейської інтеграції. Він безальтернативний".

Він запевнив, що реформи в Україні будуть тривати, навіть якщо вони до певної міри гальмують процеси євроінтеграції.

"Адаптація українського законодавства до європейського – це невід’ємна складова роботи, яка була всі ці роки, триває й триватиме далі, незалежно від тих процесів, які проходять і які до певної міри гальмують процес європейської інтеграції", - додав Янукович.

Він також зазначив, що в контексті справи Тимошенко важливі реформи, які проходять в Україні, зокрема, у кримінально-юридичній і судової сферах.

Янукович відзначив важливість імплементації нового Кримінального процесуального кодексу й необхідність ухвалення законів про адвокатуру й прокуратуру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування