Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грузії другий міністр подав у відставку через тортури у в'язниці

Четвер, 20 вересня 2012, 21:52

Міністр внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалая подав у відставку після скандалу через фактів тортур ув'язнених, які нещодавно були оприлюднені на відео.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на агентство "Франс прес".

"Я відчуваю моральну і політичну відповідальність за те, що ми не змогли викорінити жахливу практику (тортур)", - заявив міністр.

Протягом останніх двох днів у Тбілісі та інших грузинських містах відбулися акції протесту з вимогами захисту прав людини та покарання винних у тортурах ув'язнених.

Президент прийняв відставку глави МВС, на його пост призначена Ека Сгуладзе, яка до сьогоднішнього дня займала пост заступника міністра внутрішніх справ.

У той же час грузинські студенти, які мітингують біля будівлі Держфілармонії в Тбілісі на знак протесту проти тортур у в'язницях, висунули ультиматум Михайлу Саакашвілі - протягом 24 годин заарештувати і віддати під суд Ахалая, передає "Інтерфакс".

Учасники студентської акції загрожують, що якщо даний ультиматум не буде задоволений, акції протесту будуть перманентними і більш радикальними.

Студенти звинувачують Ахалая не тільки в організації тортур ув'язнених, але жорстоких розгонах мирних демонстрацій, починаючи з 2007 року.

Як відомо, у середу міністр виконання покарань Грузії Хатуна Калмахелідзе попросила відставки через відео, де показані кадри жорстокого поводження з ув'язненими в одній з в'язниць країни.

Пізніше стало відомо, що її відставка була прийнята.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування