Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помічник Клінтон заступився за ТВі

П'ятниця, 21 вересня 2012, 11:06

У Державному департаменті США закликають українську владу вирішити проблеми з телеканалом ТВі та з ув'язненням Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Про це заявив помічник державного секретаря США Філіп Гордон під час конференції "Україна на шляху до державної зрілості" у США, повідомляє сайт Держдепу.

"Варто підкреслити, що вільні та чесні вибори це не лише діяльність у день виборів, а ще три місяці кампанії, перед виборами. Свобода преси – ключовий компонент процесу. Тому ми стурбовані повідомленнями про переслідування незалежних та опозиційних ЗМІ місцевими органами влади, податковими інспекторами та прокуратурами", - сказав він.

"Виключення незалежного телеканалу ТВі з мереж у багатьох містах виглядає як спрямовані зусилля змусити мовчати одну сторону у процесі передвиборчої кампанії", - наголосив Гордон.

"Ми закликаємо уряд України вирішити ці  проблеми", - додав він.

"Ми також стурбовані тим, що двоє опозиційних лідерів Юлія Тимошенко та Юрій Луценко позбавлені можливості брати участь у виборах. Як попередньо заявляла Державний секретар США Гілларі Клінтон, ми вимагаємо звільнення Тимошенко та інших опозиційних лідерів та відновлення їх цивільних та політичних прав. Ми стурбовані тим, що прокуратура шукає шляхи висунути додаткові звинувачення Юлії Тимошенко та Юрію Луценку", - наголосив заступник Клінтон.

Він також нагадав, що "нездатність забезпечити чесні і прозорі вибори підірве перспективи України на просування у напрямках, важливих  для країни".

"Для Європейського Союзу буде не можливо зробити кроки у напрямку підписання договору про асоціацію та вільну торгівлю, якщо вибори не будуть вільними, а уряд продовжуватиме займатись вибірковим переслідуваннями. США не зможуть розвивати взаємини у питаннях безпеки та економіки, якщо Україна не проведе демократичних виборів", - додав він.

"МВФ не зможе надавати Україні фінансову допомогу. Вже не кажучи про те, що українці повинні відчувати, що живуть у державі, де вони можуть мати вільне волевиявлення і вибирати власний уряд", - зазначив Гордон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування