Конституційна асамблея Януковича почалася зі сварки

П'ятниця, 21 вересня 2012, 11:45

Конституційна асамблея розпочала своє друге засідання.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Відкрив засідання екс-президент Леонід Кравчук. Також присутні голови комітетів Верховної Ради та представники міжнародних організацій.

"Всі сім комітетів провели свої пленарні засідання, було проведено кілька засідань координаційного бюро та затверджені плани роботи на друге півріччя 2012 року", - розпочав свій виступ Кравчук.

За словами Кравчука, 37 членів Національної академії правових наук та 18 науковців Інституту держави та права виявили бажання бути експертами асамблеї, а також офіс Ради Європи в Києві запропонував 3 фахівців: професора із Сорбони, експерта Європейської комісії та радника президента Польщі.

"На веб-сайті президента відкрито сторінку Конституційної асамблеї. До президента Януковича звернувся президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу з підтримкою роботи асамблеї. Він запропонував для більшої прозорості інтернет-трансляцію. Сьогодні наше засідання транслюється онлайн", - додав Кравчук.

Після Кравчука виступила секретар асамблеї Марина Ставнійчук. Вона запропонувала проголосувати за порядок денний.

Одразу після неї слово взяв один з членів асамблеї Віктор Мусіяка, який обурився і сказав, що цей порядок - це провокація. Особливо йому не сподобався пункт, у якому йдеться про пропозиції щодо внесення змін до статті 98 Конституції.

"Має бути єдиний документ про внесення змін до Конституції. Ми що можемо окремо зміни шматками вносити у Конституцію? Нам через годину запропонують внести зміни про правосуддя. Конституційна Асамблея цим має займатися? Я відмовляюся голосувати за такий порядок денний", - наголосив він.

Його підтримав лідер соціалістів Олександр Мороз.

"Важливо починати роботу із затвердження концепції. Щоб знати, куди ми йдемо", - сказав він.

Як відомо, в п’ятницю відбувається засідання Конституційної асамблеї, її члени мають затвердити план роботи на вересень-грудень цього року.

Стаття 98 Конституції, щодо якої сталася суперечка, стосується пропозиції Кабміну щодо необхідності внесення змін у цю статтю в частині розширення парламентського контролю за використанням та надходженням бюджетних коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування