Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Франції жорстко "привітав" Януковича зі святом

П'ятниця, 21 вересня 2012, 12:25

Президент Франції Франсуа Олланд у критичній формі привітав Віктора Януковича з нещодавнім днем незалежності України.

Про це ідеться у тексті привітання, яке Українська правда отримала в рамках закону "Про доступ до публічної інформації" від адміністрації президента.

 

Привітання Олланда зовсім не відповідає усталеним канонам урочистих привітань на найвищому рівні.

"... Бажаю, щоб Україна могла незабаром повернутися на шлях реформ та зміцнення прав людини, що дозволило вашій державі домогтися істотного прогресу за часи незалежності, але від якого вона віддалилася більше ніж рік тому".

"У зв'язку з наближенням парламентських виборів у жовтні, для того, щоб вони були по-справжньому демократичними, гостріше ніж будь-коли стоїть потреба припинити поводитися з опозицією так, як це відбувається зараз", - ідеться в привітанні від президента Франції.

Олланд нагадав, що зближення України та ЄС "особливо пов'язано з дотриманням всезагальних цінностей демократії та правової держави".

Також, як випливає з привітання Олланда, нинішні стосунки України та Франції не можна характеризувати відносинами довіри та дружби.

"Сподіваюсь, що традиційні відносини довіри та дружби, які об'єднують наші країни, незабаром будуть відновлені", - ідеться в привітанні.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, до якого звернулася Українська правда, не став коментувати привітання Олланда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування