Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: пам'ять свіжа, Янукович "наклеп" не підпише

П'ятниця, 21 вересня 2012, 23:31

Президент Віктор Янукович не підпише закон про наклеп в разі його прийняття Верховною Радою в нинішній редакції.

Про це заявила радник президента Ганна Герман в ефірі "Шустер Live".

Вона зазначила, що ще свіжа пам'ять про тих людей, яких розстріляли за "так званий наклеп на радянський лад".

"Так багато ще живуть колишніх дисидентів, які відсиділи за якийсь анекдот про радянську владу… І коли ти слухаєш, що ми вас мало стріляли, ти починаєш усвідомлювати, наскільки це все ще легко повернути. І тобі стає страшно. Ми не можемо голосувати за цей законопроект", - зазначила радник.

"І президент України в такому вигляді, як цей законопроект сьогодні є, підписувати його не буде. І я беру на себе відвагу про це публічно сьогодні заявити", - додала Герман.

При цьому вона сказала присутнім у студії, що "коли слухала вас там в гримерці, як ви тут говорили, то якби цей закон був прийнятий, то ви би сиділи в тюрмі, друзі".

"Ви так бездоказово одне одного звинувачували, ображали, що якби ми завтра проголосували за цей законопроект, вам всім світило би дуже багато. Тому ми не будемо за нього голосувати, ми не будемо його підписувати", - підсумувала вона.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада схвалила у першому читанні проект закону, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп. Законопроект передбачає, що наклеп може каратися ув’язненням на термін до 3 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: