Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі обрали парламент без опозиції - автозаки не знадобились

Понеділок, 24 вересня 2012, 08:32

У Палату представників Національних зборів Білорусії обрано 109 депутатів з 110.

Про це повідомила на прес-конференції в понеділок у Мінську голова Центвиборчкому Лідія Єрмошина.

За підсумками виборів ніхто із представників опозиції не увійшов до нового складу Палати представників Національних зборів.

"Вибори відбулися. За їхніми підсумками у Палату представників обрано 109 депутатів, не обраний депутат тільки по одному з виборчих округів у Гомельській області", - відзначила глава ЦВК.

За її словами, у цьому окрузі (Новобелецькому) мають бути повторні вибори, оскільки там вони проходили на безальтернативній основі - за кандидата було подано менше 50% голосів.

Вибори будуть поєднані з іншою виборчою кампанією.

Явка на парламентських виборах у Білорусії в цілому по республіці склала 74,3%.

"За період з 18 по 23 вересня в ЦВК надійшло 110 скарг", - повідомила також вона.

У той же час Глава Центвиборчкому Росії Володимир Чуров констатує, що організація голосування на парламентських виборах у Білорусії повністю відповідає національному законодавству.

"Усе, що я бачив на своєму маршруті, - організація голосування, обладнання виборчих дільниць - повністю відповідає національному виборчому законодавству Білорусі", - заявив Чуров у неділю журналістам у Мінську.

За його словами, 23 вересня протягом дня він разом зі своїми колегами із ЦВК Росії відвідав ряд виборчих дільниць у Бресті, Кобрині й Барановичах.

У той же час у неділю - у день голосування, у центрі міста знаходились кілька автозаков і автобусів зі спецназом.

Фото Єврорадіо 

Однак жодних повідомлень про будь-які акції в центрі міста немає. Було лише затримано фотографа, який намагався сфотографувати порожню центральну площу Мінська, де знаходились багато правоохоронців в тому числі в цивільному.

Інтерфакс, Єврорадіо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...