Президент Польщі покладає надії на Кличка і скаржиться на помаранчевий уряд

Понеділок, 24 вересня 2012, 11:43

Президент Польщі Броніслав Коморовський відзначає створення в Україні нових партій, які не ділять Україну на Схід та Захід.

Про це він сказав в інтерв’ю "Польському радіо" в неділю.

"Сьогодні Україна повільно стає одним народом, одною державою з одним способом мислення. Постають, зрештою, політичні партії, які йдуть на вибори, дистанціюючись від історичного поділу на Україну Східну та Західну – на Галичину та Україну, що входила до Російської держави", - зазначає президент.

"Постають партії, які за визначенням, але також і на практиці відкриті для нової реальності в Україні. Маю на увазі серед інших партій пана Кличко "УДАР", також відомого боксера, який є цілком новим явищем на українській сцені. З цим процесом ми можемо пов’язувати великі надії на вирішення багатьох внутрішніх труднощів в Україні", - сказав Коморовський.

Він зазначив, що в питаннях спільної історії польській стороні часто легше мати справу з вихідцями зі Східної України, аніж з Західної.

"Ми пам’ятаємо, що зі згодою української сторони на будівництво цвинтаря в Биковні ми мали клопоти, коли урядувала "помаранчева революція". Це та драма, коли в багатьох польсько-українських питаннях часом простіше порозумітись з українцями, що походять зі Східної України ніж з Західної, де емоції, також негативні, в польсько-українських стосунках є дуже сильними до сьогодні", - зазначив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...