Програма Шустера цензурувала Чорновол

Понеділок, 24 вересня 2012, 15:57

Екс-журналіст, кандидат в депутати Тетяна Чорновол зіткнулася з цензурою в ефірі програми "Шустер live", що вийшла ввечері 21 вересня.

Про це вона написала у своєму блозі на "Українській правді".

"Довелося стикнутися з відвертим шулерством з прямим ефіром на програмі Савіка Шустера. Мій маленький хвилинний виступ не скрізь був доступний глядачам, бо з прямим ефіром коїлися дивні речі. Одні глядачі побачили мій виступ, але тільки частково почули, бо пропадав звук. Інші не побачили і не почули нічого, якимось чином моя хвилина пропала з прямого ефіру", - написала Чорновол.

Вона відзначила, що в повторі 22 вересня її виступу "взагалі ніхто не бачив".

"До речі, під час програми в мене постійно був виключений мікрофон, а Шустер не давав слово", - підсумувала Чорновол.

Як видно з відео, під час виступу Чорновол камера показувала залу, гостей, табло і лише під кінець виступу – маленьку фігуру доповідача на задньому плані. При цьому інших гостей, що виступали на "Шустер live", камера показувала упродовж всього виступу.

"Українська правда" намагалася кілька разів додзвонитися до Савіка Шустера, його піарника та редактора.

Слухавку взяв лише редактор, який коротко відповів, що він "не спеціаліст з технічного оснащення і технічних питань" і відмовився коментувати ефір 21 вересня.

Після цього "Українська правда" написала СМС Савіку Шустеру з проханням прокоментувати ситуацію, однак за 1,5 години так і не отримала відповіді. 

Пізніше прес-служба "Савік Шустер студія" у коментарі "Телекритиці" повідомила, що технічні проблеми зі звуком тривали упродовж всієї програми "Шустер live" 21 вересня, а не лише під час виступу Чорновол.

Тривалість виступу (десь 1 хвилина) Тетяни Чорновол, за словами студії, була зумовлена  тим, що оскільки у проекті існує "банк часу", на кожну політичну силу відводиться 10 хвилин.

"Більшу частину цієї квоти, близько 9 хвилин використав Сергій Соболев (№8 виборчого списку ВО "Батьківщина"), тому виступ Тетяни Чорновол був менш тривалий. Мікрофон у неї виключили після завершення часу відведеного на виступи опозиції", - відзначили в прес-службі.

Разом з тим у "Савік Шустер студія" ніяк не прокоментували ситуацію з зображенням. 

Як відомо, під час виступу Чорновол, камера показувала залу, табло, але не доповідача.  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News