Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: "наклеп" - це суцільне безумство

Понеділок, 24 вересня 2012, 19:26

Законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп є інструментом тиску на засоби масової інформації.

Таку думку озвучив міністр економічного розвитку і торгівлі, власник 5 каналу Петро Порошенко, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Це суцільне безумство. Кабмін його (цей законопроект) не розглядав. Я вважаю, що це є інструментом тиску на ЗМІ, і для мене, як для громадянина, це категорично неприйнятно. Я вважаю, що політичну відповідальність мають понести автори законопроекту, тому ми сьогодні створюємо проблему для журналістів і не лише", - сказав він.

Глава МЕРТ зазначив, що такі законопроекти мають досить негативний вплив на імідж України.

"Люди, які пропонують такі законопроекти, навіть не уявляють, які наслідки ми вже отримуємо", - сказав він, зазначивши, що досягнення з підняття іміджу України після проведення Євро-2012 знищуються такими законодавчими ініціативами.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію особи".

У документі пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 "наклеп", згідно з якою передбачається кримінальна відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування