Резолюцію сенату США приймали "проплачені" - "регіонал"

Вівторок, 25 вересня 2012, 08:29

Резолюція сенату США щодо ситуації в Україні є думкою окремих сенаторів, які працюють на деякі політичні сили в Україні.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі телеканалу ICTV.

Коментуючи прийняття сенатом США резолюції щодо України, він зазначив, що документ приймався "пізно вночі" і після оголошення його розгляду "більша частина сенаторів пішла із залу".

"Автор цього документу, сенатор Дурбін, можливо, порушив правила сенату", - заявив "регіонал".

"Вона (резолюція) носить лобістський характер. За її просування американським компаніям, представників яких я бачив якраз в кімнаті засідання комітету сенату, проплачені, я так розумію, надзвичайно великі гроші", - уточнив Кожара.

"Крім того, резолюція ця вона за своїм статусом вона називається "думка сенату", англійською мовою "sens of the senаtе", вона не має ніякого впливу на адміністрацію і держдепартамент США, тобто на виконавчу службу, і є окремою думкою, судячи з процедури прийняття, окремих сенаторів, які, нажаль, працюють на окремі політичні сили в Україні", - підсумував він.

Як відомо, у суботу Сенат США підтримав резолюцію щодо України з вимогою до української влади негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів. Також в резолюції йдеться про заклик ввести санкції у вигляді заборони на видачу віз усім особам, причетним до ув'язнення Тимошенко.

У МЗС України заявили, що "важко серйозно сприймати документ, прийнятий минулої ночі за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування