Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін: Плівки Мельниченка можуть стати доказом проти Тимошенко

Вівторок, 25 вересня 2012, 16:14

Перший зам-генпрокурора Ринат Кузьмін стверджує, що американська сторона чинить перешкоди українському правосуддю в справі про вбивство Щербаня.

Про це він сказав в інтерв’ю РІА Новинам.

"Плюс ще американська сторона посилено робить все для того, щоб ми цю справу не закінчили. У всякому разі, на всі наші звернення до американців дати нам можливість допитати Лазаренка та Мельниченка, ми не отримали жодної відповіді: ні "так", ні "ні"", - сказав Кузьмін.

"Більш того, сам Лазаренко зробив заяву, що він готовий співпрацювати зі слідством і готовий дати свідчення. І тим не менш, американці як і раніше роблять вигляд, що нічого не відбувається", - додав він.

Кузьмін також зазначив, що плівки Миколи Мельниченка можуть бути використані як доказ проти Юлії Тимошенко.

"Речовими доказами в кримінальному процесі є будь-які фактичні дані, передбачені Кримінально-процесуальним кодексом, який містить вичерпний їх перелік. І плівки Мельниченка за певних умов можуть бути використані в якості доказів", - заявив Кузьмін.

За його словами, у прокуратури достатньо доказів для висунення обвинувачення Тимошенко в організації та фінансуванні вбивства.

"У нас достатньо даних для пред'явлення їй обвинувачень, і ми маємо намір це зробити, як тільки така можливість з'явиться в зв'язку з її станом здоров'я. А демонстрація ось цієї важкої і тривалої хвороби не дозволяє прийняти всі заходи для закінчення розслідування цієї справи", - заявив Кузьмін.

Як відомо, Мельниченко заявив, що в його аудіозаписах, зроблених у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми, є інформація про причетність Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко до вбивства депутата Верховної Ради 2 скликання Євгена Щербаня у 1996 році.

Раніше Мельниченко стверджував, що його плівки містять докази про причетність Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, однак Конституційний суд визнав, що докази, отримані незаконним шляхом, не можуть бути використані в суді.

Тож плівки не стали доказом проти екс-президента, а порушення кримінальної справи проти нього було визнано незаконним.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування