Сестра глави АП божиться, що "наклеп" не посягатиме на свободу слова

Вівторок, 25 вересня 2012, 18:39

Законопроект щодо кримінальної відповідальності за наклеп був проголосований у першому читанні "без будь-яких посягань на свободу слова".

Про це заявила депутат від Партії регіонів, сестра глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна Юлія Льовочкіна, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Перш за все, цей законопроект стосувався того, щоб посадові особи (прокурори, судді, наприклад), які мають службову інформацію, не давали коментарів з приводу відомих людей і не псували їх репутацію", - зазначила депутат.

При цьому вона уточнила, що планує голосувати за цей законопроект і в другому читанні.

Однак лише тоді, коли документ "не матиме обмежень свободи слова і захищатиме права людини".

Як відомо, у вівторок в Україні стартувала акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп".

Її ініціатори закликають не допустити ухвалення цього закону. Вони вважають, що імовірне ухвалення цього закону "знищить свободу висловлювань у країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитися від будь-якої критики влади".

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування