Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні чекають, що бюджет ухвалить нова Рада, а "розкіш" – ця

Середа, 26 вересня 2012, 11:18

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що чинний склад Верховної Ради не зможе ухвалити держбюджет на 2013 рік, і так буде краще.

"Я думаю, що цей склад Верховної Ради вже не зможе прийняти бюджет", - сказав він у інтерв’ю Радіо "Свобода".

На думку Тігіпка, "це добре".

"Приймати бюджет напередодні виборів – дуже великі ризики, в першу чергу ризики популізму", - пояснив він.

"Після того, коли прийде новий склад, спокійно, вибори пройдуть, затвердимо (оновлений проект бюджету)", - сказав Тігіпко.

Віце-прем’єр додав, що "зараз у Верховній Раді декілька законів, які в разі ухвалення, будуть давати додатково ще 7 мільярдів доходів бюджету – їх потрібно швидко розглянути".
 
За словами Тігіпка, серед них – і законопроект про податок на розкіш.

"Я вважаю (я не ставив би ще на ньому крапку), ще цей парламент має змогу його ухвалити", - зазначив віце-прем’єр.

"Якщо це не буде ухвалено – Ви знаєте, невелика шкода по грошах, велика шкода у моральному плані. Тому що я вважаю, що коли ситуація загострюється, коли ми бачимо, що в тієї ж Європи проблеми, тут повинні якраз багаті поділитися з бідними. І цей законопроект достатньо був виважений. Якщо це не відбудеться (ухвалення), мені буде шкода", - заявив він.

На думку Тігіпка, суперечка у Верховній Раді щодо цього законопроекту зумовлена і "політичною конкуренцією". "Якщо буде ухвалений, умовно кажучи, той законопроект, який вносила Партія регіонів, то більше плюсів політичних перейде на неї", - пояснив він.

Але віце-прем’єр наголосив, що у Кабміні наполягають, щоб цей парламент ухвалив законопроект про податок на розкіш, "тому що це потрібно і для закону про бюджет".

Щодо бюджету-2013, Тігіпко також запевнив, що "стосовно всіх соціальних стандартів ми маємо підвищення".

"Більше того, всі вони будуть зростати практично вище, ніж інфляція передбачена. Але говорити про це сьогодні ще зарано. Це тільки проекти", - додав він.
 
За словами Тігіпка, планується також деякі соціальні питання вирішувати "по-новому".

Зокрема, йдеться про нову програму підтримки військових, які звільнилися, і нову програму фінансування житла для них, про посилення матеріальної бази центрів денного перебування дітей-інвалідів і збільшення їх кількості, про нову програму для дітей-сиріт, по житлу для них.

"Я не переживаю за бюджет. Своєчасно приймемо, і він буде достатньо соціальний", - сказав Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування