У охоронній фірмі теж відхрещуються від того, хто відбирав плакати в журналістів

Середа, 26 вересня 2012, 12:57

Охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів на відкритті газетного конгресу 3 вересня, не належить до співробітників фірми "Вольф".

Про це заявив керівник приватної охоронної фірми "Вольф" Сергій Усенко у коментарі "Телекритиці".

За його словами, співробітники "Вольфу" охороняють Жовтневий палац ззовні, де задіяно троє охоронців: до зони їхньої відповідальності, зокрема, входить контрольно-пропускний режим – четвертий та шостий під'їзди.

Сам Усенко на час проведення газетного конгресу перебував у відпустці поза межами України. Після повернення його проінформували про інцидент із журналістами.

"Я не знаю людей, які зображені на фото", - сказав керівник охоронної фірми.

"Наші співробітники не могли там бути, адже вони не можуть залишити свої пости і піти до зали. Упродовж дня досить великий рух на кожному вході, що потребує їх постійної присутності", - пояснив Усенко.

Як відомо, 3 вересня на відкритті конгресу, під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат із написом про цензуру у головного редактора "Української правди" Олени Притули і грубо відштовхнула заступника головного редактора "Kyiv Post" Катерину Горчинську.

У цей же день Управління державної охорони України заявило, що мирній акції перешкоджали приватні особи, а не співробітники УДО. 

Згодом представник приймаючої сторони конгресу та форуму, гендиректор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов стверджував, що за охорону в залі відповідало УДО, а також що організатори форуму не залучали приватних охоронних фірм під час відкриття конгресу.

Тоді директор департаменту забезпечення службової діяльності УДО Олег Герасик заявив, що в охоронних заходах на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів 3 вересня брала участь приватна охоронна фірма "Вольф".

Водночас УДО не було відомо, чи працює у фірмі "Вольф" той охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів під час виступу президента на конгресі 3 вересня.

Тим часом міліція поновила перевірку того інциденту та опитує журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News