Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція мітингує проти фальсифікацій на дільницях

Середа, 26 вересня 2012, 12:57

Окружна виборча комісія Святошинського району по округу № 218 порушила закон.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомляє "УНІАН".

"Окружна виборча комісія зобов'язана реєструвати всі документи, що надходять до комісії, проте у разі порушення термінів подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, комісія повинна прийняти рішення про відхилення таких кандидатур відповідно до частини п'ятої статті 28 закону" Про вибори народних депутатів "- пише видання, посилаючись на слова Магери.

У теж час, в Києві біля апеляційного суду пройшов мітинг протесту проти порушень норм виборчого законодавства і масових фальсифікацій на виборчих дільницях.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", біля будівлі суду знаходилося близько 50 осіб. Серед них - народні депутати, депутати Київради та кандидати від Об'єднаної опозиції по столичних виборчих округах.

Крім того, о 10:00 почалося розгляд апеляційної скарги від представників опозиції по 218 виборчому округу на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва про незаконне включення до складу дільничної виборчої комісії кандидатур від провладних партій.

Як відомо, в ніч з 18 на 19 вересня в приміщення ОВК № 218 увійшли невідомі, подавши 24 подання з кандидатурами до складу дільничних виборчих комісій.

Незважаючи на те, що термін подачі документів уже закінчився, ОВК № 218 зареєструвала ці уявлення. 9 з 24 партій-порушників виявилися серед переможців жеребкування в окружній виборчій комісії. На етапі визначення конкретних кандидатур у члени 75 дільничних комісій ОВК припинила жеребкування.

Відео Skrypin Production, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування