Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК видала попередження за те, що "ударівця" незаконно вивозили в наручниках

Середа, 26 вересня 2012, 18:18

Центральна виборча комісія визнала незаконними дії глави окружної виборчої комісії 223 округу.

Відповідне рішення було ухвалене у середу, за проголосували 13 членів комісії, повідомляє кореспондент "Української правди".

Перед цим партія "Удар" подала скаргу на дію глави ОВК вказавши, що Мосейчук "увійшовши у зговір з невстановленими особами намагався перешкодити проведенню жеребкування членів дільничних виборчих комісій".

Зокрема, він організував засідання на 8 ранку, не попередивши частину членів комісії, коли представник "Удару" Шалота спробував запобігти незаконному жеребкуванню, представники міліції вивезли його в наручниках з дільниці, і лише на півдороги роздумали і повернули назад.

Постановою ЦВК вказано на факт порушення законодавства, зокрема, в частині діловодства, главою комісії Мосейчуком. Крім того, ЦВК звернула увагу членів комісії на необхідність дотримуватися закону.

При цьому дехто з членів комісії вимагав не ухвалювати постанову в такому вигляді. На що член ЦВК Жанна Усенко-Чорна зауважила, що якщо така пропозиція буде прийнята, то це буде значити, що ЦВК не просто закриває очі на порушення, а більше того дає зелене світло і далі порушувати закон.

"Я вважаю, що такі пропозиції призведуть до того, що комісії взагалі втратять гальма", - заявила вона.

Представник"Удару" в ЦВК Валерій Карпунцов залишився задоволений рішенням, і сказав, що дії Мосейчука також будуть оскаржені в суді.

Як відомо, спостерігачі зафіксували численні прошення про жеребкуванні кандидатур до дільничних виборчих комісій. Саме дільничні комісії діють найбільший відсоток фальсифікації на виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування