Львівські видання засвітили білими обкладинками на знак протесту проти наклепу

Четвер, 27 вересня 2012, 14:39

В п'ятницю низка львівських видань вийшла в друк з білими першими шпальтами на знак протесту проти прийняття законопроекту про криміналізацію наклепу.

Акцію підтримали Zik, Львівська пошта, Львівська газета, Високий замок та Ратуша.

Фото з Facebook ПРЕС-ЦЕНТР

Однак не приєдналося до цієї акції інше львівське видання "Експрес".

Головний редактор газети Ігор Починок спростував, що його газета не підтримує цю акцію. Він повідомив Українській правді, що "Експрес" видав спеціальну шпальту на знак протесту проти закону про наклеп ще минулого тижня.

 

"По-друге, цього тижня ми розмістили на першій шпальті газети спеціальний банер акції, у номері також опубліковане інтерв’ю з Семеном Глузманом, де він розповідає як особисто став жертвою дії закону про наклеп. По-третє, з першого дня акції спеціальний банер розміщений на головній сторінці сайту "Експресу", - заявив Починок .

 

Як відомо, до акції по Україні долучились "Кореспондент", KyivPost, Україна молода.

Зазначимо, що низка інтернет-видань вийшла з банером, в якому опубліковано контакти 244 депутатів, які проголосували в першому читанні за закон про наклеп.

Для прийняття законопроекту в цілому потрібно 226 голосів народних депутатів.

Законопроект № 11013 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)" зареєстрували 19 липня.

25 вересня, після низки протестів, автор законопроекту депутат Віталій Журавський вирішив відкликати свій закон. За його постанову про зняття законопроекту з розгляду повинно тепер проголосувати 226 депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування